woensdag 9 februari 2011

Recept: Botercrème

Deze botercrème gebruik ik voor alles; Om de taart af te smeren, om een 'dijkje' langs m'n vulling te smeren of om zelfs een extra laag vulling te maken (die ik niet te zwaar wil maken als tegenhanger van een andere vulling). Het is altijd belangrijk om je taart af te smeren! Dit zorgt er ten eerste voor dat je fondant/marsepein op je taart blijft plakken en ten tweede voorkomt het dat je taart scheurt. Er kan op deze manier geen vocht vanuit de taart in je fondant/marsepein komen wat je bekleding doet smelten.

Smaakt heerlijk! Erg zoet, een echte caloriebom. Je moet het er dan wel voor over hebben natuurlijk!

Ingrediënten:
• 100 gram roomboter
• 100 gram margarine *
• 200 gram poedersuiker

Werkwijze:
• Mix de boter met de margarine zacht.
• Zeef de poedersuiker en voeg deze toe.
• Mix lang, zeker 10 minuten!
• Voeg naar keuze een smaakje toe. Denk aan cacaopoeder, koffiepoeder (beide kun je het best van te voren door de poedersuiker mengen) citroen-, amandel-, vanille-essence, chocopasta.
Ik gebruik zelf vaak vanille-aroma. Dit is een niet te overheersende smaak die goed samen gaat met elke andere smaak.

*Je kunt ook alleen roomboter gebruiken, vervang hierbij de hoeveelheid margarine voor roomboter.

 Met dank aan: 'De Leukste Taarten'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten